Angry Birds Epic

Angry Birds Epic 1.2.7

Middeleeuwse RPG met de Angry Birds in de hoofdrol

In Angry Birds Epic trekken de populaire vogels opnieuw ten strijde. Alleen maken ze nu geen gebruik van katapults, nee, Angry Birds Epic is een heuse middeleeuwse role-playing game (RPG). Dat is natuurlijk iets heel anders dan we dan Angry Birds gewend zijn, maar voegen de boze vogels wel iets toe aan het bekende RPG-genre?

Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Leuke graphics
  • Eenvoudig te leren
  • Veel wapens, drankjes, upgrades, etc.
  • De echte Angry Birds "feel"

TEGEN

  • Geen online multiplayer
  • Verhaal is wat simpel

Goed
7

In Angry Birds Epic trekken de populaire vogels opnieuw ten strijde. Alleen maken ze nu geen gebruik van katapults, nee, Angry Birds Epic is een heuse middeleeuwse role-playing game (RPG). Dat is natuurlijk iets heel anders dan we dan Angry Birds gewend zijn, maar voegen de boze vogels wel iets toe aan het bekende RPG-genre?

Final Fantasy met veren

Angry Birds heeft zich steeds verder ontwikkeld. Het begon als een simpel physics-spel met de originele Angry Birds en het Angry Birds-universum steeds uitgebreider met Angry Birds Space en Angry Birds Star Wars.

Ontwikkelaar Rovio maakt het speluniversum nu nog groter, door de vogels ook de hoofdrol te laten spelen in andere genres. Het begon met het kartspel Angry Birds Go! en nu storten de boze vogels zich in het RPG-gebeuren.

\n

In Angry Birds Epic speel je zoals altijd met de beroemde vogels, die wederom de strijd aanbinden met de groene varkentjes. Deze keer speelt de strijd zich af een in middeleeuwse wereld.

Om de levels te door te komen is het zaak jezelf goed uit te rusten met wapens en harnassen, toverdrankjes en meer. Maak van je vogel de ultieme strijder! Met de items die je onderweg verzamelt maak je via het crafting system wapens en wapenrusting. Ook brouw jezelf allerhande drankjes die je kunnen helpen in de strijd. Natuurlijk is het ook van belang om je karakter zo sterk mogelijk te maken.

Het vechten in Angry Birds Epic is turn-based en doet denken aan het gevechtssysteem van spellen als Final Fantasy, Dragon Quest en Pokémon. Er kan dus slechts één karakter per keer actie ondernemen. Je valt aan, verdedigt, gebruikt één van je speciale krachten, drinkt een drankje, etc.

Het vechten is erg leuk, maar er had iets meer aandacht besteed kunnen worden aan het verhaal. In de versie die wij speelden was er maar weinig samenhang tussen de verschillende gevechten. We misten een spannend avontuur waarbij je je voortdurend afvraagt hoe het verder gaat.

Zoals bij veel RPG's moet je op een gegeven moment gaan grinden (levels telkens weer opnieuw spelen) om je karakters sterker te maken en genoeg middelen te hebben om items en drankjes te maken. Doe je dit niet, dan is het bijna onmogelijk de steeds gemener worden tegenstanders te verslaan.

Momenteel is er nog geen online multiplayer en verrassend genoeg is er nauwelijks Facebook- of andere sociale integratie. Mogelijk wordt dit wel toegevoegd als het spel een wereldwijde release krijgt.

Eenvoudig te spelen?

Heb je nooit eerder een turn-based RPG gespeeld, dan is Angry Birds Epic een prima spel om mee te beginnen. Het spel heeft een prettige leercurve en de eerste levels laten je goed wennen aan het spel zonder dat je het risico loopt dood te gaan.

Alles wordt subtiel uitgelegd met handvormige icoontjes die je laten zien wat je moet doen. Zowel het vechten als het maken van items en het aanschaffen van zaken in de winkel worden op die manier uitgelegd.

Middeleeuwse ongein

Angry Birds Epic voldoet aan wat we verwachten wat een Angry Birds-spel: het ziet er goed uit, is grappig en een beetje gek. De karakters zijn schitterend geïntegreerd in de middeleeuwse wereld. Je komt al je favoriete karakters tegen en maakt kennis met een hele hoop nieuwe. Er zijn vooral veel nieuwe varkentjes.

Net als in de andere Angry Birds-spellen grinniken, grommen en zuchten de vogels en varkens weer dat het een lieve lust is. Erg leuk of erg irritant, afhankelijk van wat je van de serie vindt.

De fanatieke fans zijn vast blij met het bioscoop-gedeelte, waar je de nieuwste filmpjes van de Angry Birds bekijkt.

Een avontuur met een staartje

Die-hard, turn-based RPG fans vinden Angry Birds Epic wellicht wat te simpel en oppervlakkig. Fans van Rovio's gestoorde vogels gaan echter ongetwijfeld genieten van deze nieuwe en verfrissende setting.

Meeste downloads Rollenspellen voor iphone

Meer
Angry Birds Epic

Download

Angry Birds Epic 1.2.7

Beoordelingen about Angry Birds Epic